Salad med confit de canard "inkokt anka" i apelsin med en carpaccio på lök i hallonvinäger
Ett anklår
1/2 apelsin
70 gr. bland sallad
Några valnötter
Körsbärstomat till dekoration
Dressing:
1/2 rålök, 2 msk olivolja, 2 msk hallonvinäger, salt, peppar
Stek ankan i stekpanna i 15 minuter (vänd den flera gånger under stekningen) . Låt svalna. Ta bort köttet från benen. Dela köttet i bitar på längden. Skala apelsinen. Skär den i skivor, spara en 1/2 rondell till dekoration, skär resten i mindre bitar.
Blanda apelsinbitarna med ankbitarna och lägg upp på en tallrik. Tillsätt salladen valnöttern och tomaten. Dekorera med apelsinsskivan.
Skär löken i skivor. Lägg den i en skäl och häll över hallonvinägern. Salta, peppra och låt marinera i 15 minuter (marineraden kommer att ta bort den starka smaken av löken, men bevara sötman). Efter 15 minuter, tillsätt olivoljan och häll såsen över salden, Servera...
Råd : Tillsätt såsen precis innan servering förätt att undvika att salladen "bränns/kokas" av vinägern.
Ett rött, lätt kylt vin passar till dennan rätt. Vi kan tipsar om ett Chinon, ett Côtes Rôti eller ett Bandol vin...
www.delicesdefrance.se
det låter bra!
RépondreSupprimer