Konfiterad anka eller Ankconfit!

inkokt ankaConfit de canard (ankconfit): Det är lätt att göra vardagsmaten till en festmåltid! Fransk gastronomi på 15 minuter med recept för alla smaker.


  • Låda 972 gr.
  • Konservering 970 dagar
  • 2 anklår
  • Syd-Väst av Frankrike
Ank confit (inkokt anka -confit de canard är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk. Vi rekommanderar att äta med rött vin och kantereller.

Recept :
Confit de canard med Bordeaux vin: 
Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan.

I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.

I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem efter halva tiden.

Servera med gröna bönor, stekt potatis, svamp och rött vin från Bordeaux t.ex Bordeaux, Bordeaux supérieur, eller Graves.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire